top of page
Penceel zonder achtergrond 2.png

Nieuws & blog

Mondkapjesplicht: de kogel is door de kerk. € 95 boete vanaf 1 december

Het is misschien wel hét woord van 2020; mondkapjesplicht. Er is veel over gesproken en er zijn voor- en tegenstanders, maar de kogel is nu dan toch echt door de kerk: de mondkapjesplicht geldt vanaf a.s. dinsdag, 1 december 2020.


De regeling

De Tweede Kamer kon tot gisteren, 26 november 2020, een stokje steken voor de voorgestelde mondkapjesplicht, maar deed dat niet. De "Regeling aanvullende mondkapjesverplichtingen covid-19" - zoals de regeling formeel heet - geldt vanaf 1 december 2020.


Wat houdt de regeling in?

  • de verplichting om in openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen;

  • voor personen van 13 jaar of ouder ;

  • het mondkapje moet zowel de mond als de neus bedekken;

Uitzonderingen

De regeling maakt een uitzondering voor mensen die een gebedshuis bezoeken, huisartsen, fysiotherapeuten, sekswerkers en mensen wiens gezondheid het dragen van een mondkapje niet mogelijk maakt. Ook tijdens het sporten, acteren, muzikale repetities of optredens of het geven van interviews op tv hoeft het mondkapje niet op.


Tot slot

De mondkapjesplicht geldt dus vanaf 1 december 2020 en geldt in elk geval voor 3 maanden. De boete voor het niet dragen van het mondkapje waar dit wel verplicht is, bedraagt 95 euro. De boete komt daarmee niet op een strafblad te staan, maar zuur geld is het natuurlijk wel! ;-)


Download hier de volledige tekst van de regeling:

regeling-aanvullende-mondkapjesverplicht
.
Download • 232KB

Vragen over de mondkapjesplicht, de reikwijdte of de werking ervan? Neem gerust vrijblijvend contact op!63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page