top of page
Penceel zonder achtergrond 2.png

Nieuws & blog

15 september 2023: Dag van de Scheiding

Vandaag, op 15 september 2023, is het de Dag van de Scheiding. Op deze dag vragen we als professionals extra aandacht voor deskundige begeleiding bij echtscheiding. Alhoewel ik ook de rest van het jaar door middel van blogs, pitches en door het delen over mijn werk aandacht wil vragen voor deskundige begeleiding bij echtscheiding, doe ik dat vandaag nog een beetje extra.


Vandaag precies 227 jaar geleden, namelijk op 15 september 1796, werd de eerste echtscheiding in Nederland uitgesproken. Destijds was scheiden een unicum, maar op dit moment is scheiden aan de orde van de dag. In 2022 eindigden 26.719 huwelijken en geregistreerde partnerschappen met een echtscheiding (bron: CBS). Wanneer we ook de niet-geregistreerde samenlevers meetellen, zijn er dus nog meer scheidingssituaties waarin het van groot belang is dat goede afspraken worden gemaakt.


Nog te vaak komen er helaas mensen bij mij die ten tijde van de scheiding afspraken hebben gemaakt die achteraf niet goed blijken te zijn of die onvoldoende zijn doordacht. Zo is er soms onvoldoende nagedacht voordat bepaalde vermogensbestanddelen met elkaar worden uitgeruild of is er onvoldoende nagedacht over de gevolgen die bepaalde afspraken hebben (bijvoorbeeld voor pensioen of in geval van verlies van baan). Achteraf geeft dit veel problemen, maar bovenal ook stress voor de persoon om wie het gaat. Dat willen we liever voorkomen.


Zeker vandaag roep ik daarom nogmaals op om je goed te laten adviseren in een scheidingssituatie! Vandaag nodig ik eenieder die daarvoor interesse heeft uit om gratis en vrijblijvend contact op te nemen met vragen over een scheidingssituatie. Ik help je graag verder of geef je tips!16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page